O projektu

garage

Novostavba rodinných domů je situována v klidné části města Slaný, v atraktivní lokalitě Nový Ráj. Lokalita je koncipována jako rezidenční bydlení s omezeným vjezdem pouze pro vlastníky nemovitostí. To zajišťuje i v rámci města velice klidné prostředí k životu. V těsné blízkosti lokality se nachází lesopark Háje nabízející prostor pro procházky i zdravý pohyb. Centrum města je v pěším dosahu.


Návrh dvojdomů zpracovala místní architektonická kancelář YDS ARCHITEKTI ve spolupráci s kanceláří PÍSEK SEYČEK ARCHITEKTI s.r.o. Domy jsou na podlouhlém rovném pozemku situovány tak, aby každá jednotka fungovala samostatně jako individuální rodinný dům s vlastním parkovacím stáním pro dvě vozidla, brankou, vstupem do domu a především s vlastní zahradou.


Vnitřní dispozice domů pak byly pojaty skutečně velkoryse v duchu současných trendů, samotný dům si přesto zachovává optimální rozměry aby dopřál maximum z plochy pozemku zahradě. Racionálně uspořádané přízemí nabízí prosvětlený reprezentativní vstup, dostatek zázemí pro provoz domu včetně samostatné koupelny a toalety a především prostorný obývací pokoj orientovaný do klidné části zahrady. V obývacím pokoji zaujme propojení pokoje se zahradou zajištěné velkorozměrovými francouzskými okny, která reprezentují moderní vzhled interiéru i exteriéru stavby. V přízemí se podařilo umístit i pokoj, který je možné využít univerzálně, dle potřeb obyvatel, jako pokoj pro hosty, hernu či pracovnu.


garage

Do druhého podlaží se vystoupá pohodlným schodištěm ústícím do krásného prostoru haly, jejíž jednu stěnu tvoří v celé ploše okenní otvor. Atmosféra místa zve k relaxaci v příjemném křesle či k dětské hře. Z haly se vstupuje do dvou slunných dětských pokojů, koupelny a také do ložnice s velkou šatnou a vlastní koupelnou.


Domy byly navrženy pro spokojený život v kontaktu s přírodou, s dostatkem prostoru, klidu a soukromí.